Η Gram-  χρώση του ουρηθρικού εκκρίματος σε άνδρες με ουρηθρίτιδα είναι μια γρήγορη και ευαίσθητη screening μέθοδος για την διάγνωση της γονοκοκκικής ουρηθρίτιδας.Η φωτογραφία δείχνει g(-) διπλόκοκκους μέσα σε πολυμορφοπύρηνα.Οι κόκκοι είναι διαμέτρου 0.6-1 mm και συνήθως ανευρίσκονται ανά ζεύγη.

       Η Neisseria gonorrhoeae είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της γονόρροιας που είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που αφορά όλα τα σεξουαλικά ενεργά άτομα.

       Τα κλινικά συμπτώματα εμφανίζονται 2-7 ημέρες συνήθως,μετά την ύποπτη επαφή .Το μικρόβιο αυτό προσβάλλει τον βλεννογόνο της περιοχής με την οποία έρχεται αρχικά σε επαφή,οπότε στους  άνδρες εκδηλώνεται κυρίως σαν ουρηθρίτιδα,προστατίτιδα  ή προσβολή των όρχεων,του πρωκτού και του φάρυγγα.Στις γυναίκες οι συνήθεις εκδηλώσεις είναι τραχηλίτιδα.ουρηθρίτιδα,σαλπιγγίτιδα.Σπάνια υπάρχουν σοβαρές εκδηλώσεις με πυρετό,προσβολή του δέρματος και των αρθρώσεων.Η γονόρροια επίσης μπορεί να μεταδοθεί κάθετα από την πάσχουσα μητέρα στο νεογέννητο βρέφος κατά την δειάρκεια του τοκετού.

 

        Η γονόρροια αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται με κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή.Αν δεν θεραπευτεί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Μικροβιολγοικό εργαστήριο, συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ Δείτε όλα τα ταμεία

Ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τις νέες μας εκπτωτικές τιμές ανά μήνα

Ενημερωθείτε στο 2106525416 για τις νέες μας εκπτωτικές τιμές 2106525416

Πιστοποιημένο σύστημα ISO

Πιστοποιημένο σύστημα διαχείρησης ποιότητας, ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2008 ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2008

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Μικροβιολογικές Εξετάσεις