Πέντε φιλικοί μικροσκοπικοί oργανισμοί στο σώμα μας

 

  Θεωρούμε ότι τα βακτήρια είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί με αποκλειστικό τους σκοπό να μας κάνουν άρρωστους.΄Ετσι έχουμε όλοι πια μάθει να πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια και να βομβαρδιζόμαστε με αντιβιωτικά με την παραμικρή υποψία βήχα.

    Αυτό όμως δεν είναι απόλυτα ακριβές.Υπάρχουν μικρόβια τα οποία διεκδικούν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας κι αυτό γιατί από όλα τα βακτήρια που υπάρχουν στο σώμα μας ,τα πραγματικά παθογόνα είναι η μειονότης,ενώ αρκετά από αυτά είναι πράγματι ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

     Έτσι λοιπόν,όπως αναφέρεται από το Human Microbiome Project,στα παρακάτω πέντε μικρόβια θα πρέπει να χρωστάμε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη,αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν αυτά τα μικρόβια είναι παρόντα σε άτομα με ανοσολογική ανεπάρκεια μπορεί να γίνουν παθογόνα.

  -  Bifidobacterium Longum

Aυτός ο μικροοργανισμός βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο έντερικο σωλήνα των νεογνών απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες οξέων που αναστέλλουν την ανάπτυξη πολλών παθογόνων βακτηρίων.

   

acteroides Thetaiotamicron

Bρίσκεται στο έντερο και βοηθά στη διάσπαση των φυτικής προέλευσης τροφών.Χωρίς αυτά τα μικροβιακά στελέχη οι χορτοφάγοι θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα.

   -Lactobacillus johnsonii

Iδιαιτέρας σημασίας βακτήρια ιδιαίτερα για τα βρέφη γιατί βοηθούν στην διάσπαση του γάλακτος.

  -Escherichia Coli

Eίναι απαραίτητο για την σύνθεση της βιταμίνης Κ στον ανθρώπινο εντερικό σωλήνα για την ομαλή λειτουργία του μηχανισμού της πήξης του αίματος.

  -Viridans Streptococci

Βρίσκονται στον φάρυγγα και εμποδίζουν την εγκατάσταση άλλων δυνητικά παθογόνων βακτηρίων.

       Οπότε το γενικό συμπέρασμα είναι ότι ίσως θα έπρεπε να αποφεύγουμε την κατάχρηση αντισηπτικών και αντιβιωτικών ,όχι μόνο σαν ένδειξη σεβασμού σε αυτά τα πραγματικά χρήσιμα βακτήρια,αλλά κυρίως για την δική μας ¨καλή υγεία¨.Διαχρονικά σωστό λοιπόν και απόλυτα προσαρμοζόμενο στην περίπτωσή μας το

¨Παν μέτρον άριστον¨

      

 

  

Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Μικροβιολγοικό εργαστήριο, συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ Δείτε όλα τα ταμεία

Ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τις νέες μας εκπτωτικές τιμές ανά μήνα

Ενημερωθείτε στο 2106525416 για τις νέες μας εκπτωτικές τιμές 2106525416

Πιστοποιημένο σύστημα ISO

Πιστοποιημένο σύστημα διαχείρησης ποιότητας, ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2008 ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2008

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Μικροβιολογικές Εξετάσεις