Για το ένα εκατομμύριο περίπου από τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας και τους συγγενείς τους, ο ιατρικός όρος ‘’γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη’’ χρησιμοποιείται συχνά στην καθημερινότητά τους και στην επαφή τους με τους ιατρούς.Ένα από τα πλέον συνήθη ερωτήματα λοιπόν είναι πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται η μέτρηση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης(HBA1c)’’

   Έτσι λοιπόν 

*Αν η εξέταση έγινε για να ελέγξουμε την ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη και η ΗΒΑ1c ήταν μικρότερη από 5.7 (που σημαίνει ότι ο ασθενής δεν έχει σακχαρώδη διαβήτη) η μέτρηση θα πρέπει να επαναληφθεί μετά από τρία χρόνια ,εκτός αν ο θεράπων ιατρός κρίνει διαφορετικά ή προκύψουν νέα δεδομένα π.χ. σημαντική πρόσληψη βάρους, λήψη γλυκοκορτικοειδών κλπ.

*Αν η εξέταση έγινε για να ελέγξουμε την ύπαρξη σακχαρώδους διαβήτη και η ΗΒΑ1c ήταν μεταξύ 5.7 και 6.4  (που σημαίνει ότι ο ασθενής έχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη στο μέλλον)η μέτρηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ετησίως.

*Αν ο ασθενής έχει διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη με ικανοποιητική ρύθμιση, η μέτρηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο.

*Αν πρόκειται για ασθενή με γνωστό διαβήτη χωρίς ικανοποιητική ρύθμιση ή υπάρχει πρόσφατη αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής ,είναι πρέπον η μέτρηση να επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.

         

 

 

 

Συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Μικροβιολγοικό εργαστήριο, συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ Δείτε όλα τα ταμεία

Ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τις νέες μας εκπτωτικές τιμές ανά μήνα

Ενημερωθείτε στο 2106525416 για τις νέες μας εκπτωτικές τιμές 2106525416

Πιστοποιημένο σύστημα ISO

Πιστοποιημένο σύστημα διαχείρησης ποιότητας, ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2008 ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 : 2008

Μικροβιολογικές Εξετάσεις

Μικροβιολογικές Εξετάσεις